Woont u in een betaald parkeergebied in Utrecht, dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Dit kan online. U krijgt de parkeervergunning dan meteen als er in uw parkeerrayon geen wachtlijst is en u aan alle voorwaarden voldoet (zie voorwaarden). De aanvraag van een vergunning voor een lease- of bedrijfsauto duurt maximaal 1 werkdag.

Voorwaarden Aanvragen parkeervergunning

U staat ingeschreven bij de gemeente Utrecht op het adres waarvoor u de parkeervergunning aanvraagt. De parkeervergunning bewoner is op kenteken geregistreerd en geldt voor één auto. Het kenteken van de auto staat op uw naam. Als het kenteken op naam van een leasemaatschappij of een bedrijfsnaam staat, hebt u een verklaring van de kentekenhouder nodig. Hierop moet staan dat u de dagelijkse bestuurder bent.

Meenemen parkeervergunning

Als u binnen uw eigen parkeerrayon verhuist, kunt u in sommige gevallen uw parkeervergunning meenemen. Als u naar een ander parkeerrayon verhuist, moet u een nieuwe parkeervergunning aanvragen. Voordat u op een nieuw adres een parkeervergunning aanvraagt, zegt u de parkeervergunning(en) op het oude adres op.

Wachtlijst parkeervergunning

Soms is er een wachtlijst voor een vergunning. Zie: Wachtlijst