Ga je met de auto naar Utrecht? Waar kun je parkeren? Wat zijn de parkeertarieven? Kies je voor een parkeergarage, P+R of voor parkeren op straat. Wij adviseren u over parkeren in Utrecht.

Parkeren in Utrecht Centrum

parkeren utrecht centrumParkeren in het centrum van Utrecht is zoals in veel steden met een historische binnenstad zeer beperkt en duur. Bezoekt u Utrecht, parkeer dan in een parkeergarage. Die zijn veiliger dan de straat en bovendien bent u er goedkoper uit.

Parkeren op straat in Utrecht

parkeerinformatieUtrecht Centrum heeft weinig parkeerruimte. Dat verklaart de hoge parkeertarieven. In een groot deel van de stad geldt op maandag t/m zaterdag betaald parkeren en in het centrum ook op elke zondagmiddag. U kunt in betalen met muntgeld en soms met pinpas en credit card. Utrecht kent ook belparkeermogelijkheden. Meer weten?

Parkeergarages in Utrecht

parkeerinformatieUtrecht heeft diverse parkeergarages in en rondom het centrum, die goedkoper zijn dan de parkeerplaatsen op straat. Veel parkeergarages zijn te vinden bij het winkelcentrum Hoog Catharijne.
Meer over parkeergarages.

Parkeerzones in Utrecht

Niet in elke wijk gelden dezelfde tarieven voor parkeren. Zo is het centrum veel duurder dan de buitenwijken en zijn ook de tijden van betaald parkeren anders.
Bekijk de parkeerzones

P+R Transferium Utrecht

parkeerinformatieGoede alternatieven zijn de transferia aan de rand van de rijkswegen. Goedkoop parkeren incl openbaar vervoer voor 5 personen naar de binnenstad van Utrecht voor slechts € 5.00.
Lees meer over parkeren bij het transferium